WPSE om WordCamp Oslo

Bild från @WordCampOslo

I helgen som var gick WordCamp Oslo av stapeln, ett WordCamp med ett mycket gott rykte från tidigare år. Kunde man nå upp till de höga förväntningarna?

Det var ett krispigt Oslo i fin vinterskrud som bjöd in till WordCamp. Platsen de valt, Kulturhuset, visade sig riktigt mysig och väldigt passande för ett WordCamp. Mysigt, lagom stort och med riktigt mycket karaktär. Ett stort plus för att samla allt på ett ställe: Spåren på dagen och efterfesten på kvällen.

På tal om spåren så har arrangörerna gjort ett bra jobb. Det var ett brett upplägg med duktiga talare och spännande sessioner. På en bra konferens får man både möjlighet lära sig nytt och en spark i baken på saker man kanske glömt bort. Där levererade Oslo.

Nackdelen med att använda en lokal som också är ett populärt uteställe, en lördag, var att det öppnades för allmänheten framåt eftermiddagen. Inget problem för den avskiljda efterfesten (med shuffleboard!), men lite störande under den sena eftermiddagen.

Tack alla arrangörer, talare, sponsorer och inte minst deltagare för en mycket fin WordCamp. Vi ses definitivt nästa år igen. Du som läser detta kanske också kommer dit?


Erik Bernskiöld är specialist inom digital marknadsföring och hjälper kunder få en bättre digital helhet. Från webb, sociala medier och annonsering rakt in i strategiska ledningsfrågor. Han driver digitalbyrån Bernskiold Media och är en frekvent föreläsare på konferenser om WordPress, webb och digital marknadsföring.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning