Stora investeringar i WordPress-sfären

Stora pengar för Elementor och Strattic.

Att det köps och säljs såväl företag som tillägg och teman inom WordPress-sfären är inget nytt, men ibland blir pengarna så stora att man hajar till litegrann. Två stora investeringsrundor har nyligen blivit publika, och det är verkligen inte småsummor vi pratar om här.

Elementor reser $15 miljoner

Sidbyggaren Elementor är säkerligen bekant för de flesta, med över 4 miljoner webbplatser som använder verktyget. Företaget bakom är baserat i Israel och har rest hela $15 miljoner, drygt 146 miljoner kr, från investeringsbolaget Lightspeed Venture Partners. Tal Morgenstern på Lightspeed hade följande att säga:

Every single metric we looked at indicated an exceptionally strong market fit and we’re extremely happy to partner with this team for the next chapter of their journey.

Elementor planerar att använda pengarna för att bli dubbelt så stora, samt åka på hela 500 meetups. Företagets VD, Yoni Luksenberg, har skrivit mer utförligt om affären i en bloggpost.

Strattic reser $6,5 miljoner

Strattic är inte lika känd i WordPress-sfären, men de har faktiskt funnits ett tag. Företaget erbjuder en hostinglösning som gör statiska webbplatser av WordPress-instanser. Lite som cachetillägg kan man säga, eller som Cloudflares cache, men med skillnaden att man bara spinner upp en WordPress-instans när det behövs. Naturligtvis betyder det att inte alla sorters WordPress-sajter fungerar med Strattic, du kan exempelvis inte köra en WooCommerce-ehandel eftersom den behöver kontakt med databasen hela tiden. Man jobbar på en lösning på detta dock.

Strattic har rest $6,5 miljoner (drygt 63 miljoner kr), vilket är mer än de $2 miljoner man var ute efter, så det var en övertecknad runda.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning