WooCommerce 5.0 är släppt

Inte så stort som det låter.

När mjukvara går från en stor version, säg 4.9, till en annan stor version, säg 5.0, och det faktiskt är en ny siffra längst fram så brukar folk bli nervösa. Det låter helt enkelt stort, och beroende på hur mjukvaran uppdateras så kan det faktiskt vara det. Enligt vissa versioneringsmodeller så betyder bytet av 4:an till 5:an i exemplet ovan att det innehåller så stora förändringar att saker ska gå sönder.

Så är inte fallet med WooCommerce 5.0, men det var på det viset förut. Som läsare av nyhetsbrevet vet så betyder den här versionen att WooCommerce nu följer samma typ av versionering som WordPress. Och det är faktiskt den största nyheten i WooCommerce 5.0, det finns inga kända förändringar som ska kunna ställa till det för dig när du uppdaterar. Med det sagt är det alltid bra att ta en säkerhetskopia, det är trots allt din affärsverksamhet vi pratar om här…

WooCommerce 5.0 är en liten version med smärre uppdateringar av administrationsgränssnittet och några buggfixar vad gäller produktrecensioner, återställning av raderade ordrar och dess kuponger, och CSS-variabler istället för SASS. Här är alla ändringar, och här är den officiella lanseringsposten, om du vill läsa mer.

WooCommerce uppdateras ju tämligen regelbundet numera, med fler och mindre uppdateringar, vilket känns som rätt väg att gå för något så avancerat som ett ehandelssystem. Det var länge sedan det kändes osäkert att uppdatera WooCommerce, men som alltid är det klokt att vara försiktig och ha backuper. Man vet aldrig.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning