WordPress 5.3.1 släppt

Bättre säkerhet och mosade buggar.

WordPress 5.3.1 har rullats ut till alla installationer som uppdaterats till WordPress 5.3, och har stöd för automatiska uppdateringar. 5.3.1 är med andra ord en punktversion som installeras automatiskt om din webbplats har stöd för det. Om inte, gå till din adminpanel och tryck på uppdatera-knappen bums!

Det är inga omvälvande nyheter i WordPress 5.3.1, men väl ett par viktiga säkerhetsuppdateringar. Bland annat fanns det ett säkerhetshål i REST API:t som gjorde att poster kunde klistras, samt ett par XSS-hål som behövde täppas till. Värt att notera är att även WordPress-installationer av äldre modell, 5.2, har fått en säkerhetsuppdatering. Du fick kanske ett mejl om det – ta det som en påminnelse att uppdatera till 5.3.1.

Utöver säkerhetsfixarna så har en mängd buggar täppts till, dels i blockredigeraren och dels i de standardteman som kommer med WordPress, inklusive nya Twenty Twenty. Det automatiska stödet för inbäddning av CollageHumor-videor har tagits bort eftersom tjänsten inte finns längre.

Här är alla 48 ärenden som täppts till på Trac, och det finns förstås en utannonseringspost på WordPress.org också.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning