WPSE 103: Google och Creative Commons ger kärlek till WordPress

Här kommer WPSE 103, vilket skickades till prenumeranterna fredagen den 13 september. Låt oss hoppas det kom fram...

Arbetet med WordPress 5.3 tuggar på för fullt, inklusive det nya standardtemat Twenty Twenty (här på Github) som designats av vår egen Anders Norén. Intressant att veta om 5.3 är att nästa Gutenberg-släpp, planerat till nu på måndag, blir det sista som kommer med i 5.3 rent funktionsmässigt. Vi återkommer om det när det är ute. Annars ser vi fram emot den första betan av 5.3 den 23 september. Här är alla datum.

Apropå Gutenberg så har tillägget EditorsKit, som ger en massa extra funktionalitet till blockredigeraren, fixat utvald bild-interaktionen i sin senaste version. Nu kan du dra och släppa en bild till utvald bild-ytan. Otroligt att det inte finns som standard, faktiskt.

WordSesh, onlinekonferensen som går av stapeln den 25 september, har släppt sitt schema.

Designgruppen testar lite högre kontrast på formulären i wp-admin, inte minst för att öka tillgängligheten något. Vill du se hur det ser ut kan du kolla deras Make-post, eller installera Design Experiments-tillägget.

BuddyPress 5.0.0 har släppts i beta 2. Planen är att communitytillägget ska ha en lanseringskandidat ute den 16 september.

Google fortsätter sin kärleksrelation med WordPress och släpper det något lustigt namngivna tillägget Native Lazyload. Bakgrunden är att det finns stöd för inladdningslogik av innehåll i Chrome numera, och det här tillägget ger dig den funktionaliteten på bilder och iframes. I vanliga fall gör man det här med JavaScript, så det här kan vara en bra sak om andra webbläsare stödjer tekniken i framtiden.

Licensmodellen Creative Commons har släppt en uppdaterad version av sitt tillägg med samma namn som låter dig ange en lämplig CC-licens för ditt innehåll. Nytt är en mängd förbättringar samt stöd för blockredigeraren, så nu kan du välja licens per block, bland annat.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.2.3.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning