WPSE 104: BuddyPress 5.0.0 i lanseringskandidat och 5.3-betan närmar sig

Här kommer WPSE 104, vilket skickades till prenumeranterna torsdagen den 19 september.

Den nya versionen a BuddyPress, 5.0.0, har släppts i en första lanseringskandidat. Skarp lansering är planerad till den 30 september, så du har gott om tid att testa om du kör BuddyPress.

Betaversionen nummer ett av WordPress 5.3 närmar sig. På måndag, alltså den 23 september, smäller det. Då får alla en chans att prova det nya standardtemat Twenty Twenty, som vår Anders Norén jobbar med.

Tillägget EditorsKit fortsätter ge oss fler verktyg i blockredigeraren. Den här gången är det stöd för länkattributen sponsored och nofollow på dina länkar. Det här är, som tidigare påpekats, något som det borde finnas stöd för från början.

Gutenberg 6.5 är den sista uppdateringen av blockredigeraren som kommer med i WordPress 5.3. Nytt är bland annat ett block för sociala ikoner och lite justeringar av kontrollerna som interagerar med blocken. Du kan testköra den nya blockredigeraren med Gutenberg-tillägget, som vanligt.

JavaScript-biblioteket jQuery, en gång en byggsten för nästan alla webbplatser och system – inklusive WordPress – är på väg ut. Nya funktioner ska inte byggas ovanpå jQuery. Här kan man läsa hur tankarna går i JavaScript-gruppen.

Justin Tadlock har börjat skriva för WP Tavern. Så här introducerar han sig. Lite kuriosa: Justin var teknisk redaktör för Smashing WordPress: Beyond the Blog, 4th Edition, vilken skrevs av undertecknad. Han är en bra prick, så det här kan nog bli bra!

Alldeles nyss utannonserades det att Automattic, företaget bakom WordPress.com med mera, har rest $300 miljoner i en Series D-runda. Läs mer om det på Matt Mullenwegs blogg.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.2.3.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning