WPSE 107: Säkerhetsuppdatering till WooCommerce, säkerhetshål i säkerhetstillägg, och 5.3 når beta 3

Här är WPSE 107, vilket skickades till prenumeranterna torsdagen den 10 oktober.

WordPress 5.3 är nu ute i beta 3. Testa med tillägget WordPress Beta Tester, som vanligt. Nästa milstolpe i 5.3-sagan är den första lanseringskandidaten, planerad till den 15 oktober.

WooCommerce har uppdaterats till 3.7.1. Det är en liten säkerhetsuppdatering och den ska inte påverka någonting annat än så, installera därför omedelbums. Man har även släppt version 0.20.0 av WooCommerce Admin, med cachning för att minska på databasfrågorna som största nyhet.

Tillägget All In One WP Security & Firewall, med över 800 000 aktiva installationer, har haft ett säkerhetshål. Se till att du kör version 4.4.2 eller senare om du använder detta.

Temagruppens dedikerade temasatsning ledde förvisso inte till att några nya teman släpptes på wordpress.org, men kön fick lite hantering i alla fall. Nästa gång temagruppen gör ett gemensamt ryck blir den 2 november.

Arbetet med nya designguidelines för WordPress går framåt. Se själv här, eller bidra själv på Github.

Apropå guidelines och så: det finns nu en sida om komponenter i handboken.

Boken Webbpublicering med WordPress 2019 är hos tryckeriet. Jag hoppas innerligt att allt går som det ska, för i så fall har jag med mig några exemplar till meetupen i Stockholm på onsdag nästa vecka! Det går fortfarande bra att förhandsboka här.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.2.3.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning