WPSE 112: WordPress 5.3 är släppt!

WPSE 112 skickades till prenumeranterna torsdagen den 14 november. Förutom nyhetssvepet ovan så innehåller nyhetsbrevet hjälpsamma länkar.

WordPress 5.3 är släppt, efter en femte lanseringskandidat. Vi har skrivit utförligt om nyheterna i 5.3 tidigare, som bekant, men störst är förstås nya standardtemat Twenty Twenty. Det här är en större version av WordPress så du måste uppdatera manuellt. Logga in och tryck på uppdatera-knappen om du inte gjort det ännu!

Communitytillägget BuddyPress kommer förstås få bättre stöd för blockredigeraren vad det lider. Du kan följa deras arbete i tillägget BP Blocks. Det är skralt just nu, men man satsar på att färdigställa block för att lyfta fram grupper och/eller medlemmar till nästa stora BuddyPress-version (6.0.0, för den som håller koll).

Apropå block så har Gutenberg-tillägget uppdaterats till version 6.9. Kanske mest spännande är att teman nu kan styra gradientfunktionen. Du behöver för övrigt WordPress 5.3 eller senare för att köra Gutenberg-tillägget numera.

WordCamp US 2020 har fått datum. Det är den 27-29 oktober, i St. Louis, som gäller, och det är därmed inte längre ett helgevenemang. Bra val tycker undertecknad, den här typen av stora konferenser brukar vara jobbresor och familjelivet tar en smäll när man reser iväg över helgen.

Två lite större tillägg har haft säkerhetshål, så uppdatera bums. Det gäller Email Subscribers & Newsletters (du vill ha 4.3.1 eller senare) samt Blog2Social (du vill ha en nyare version är 5.9.0).

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.3.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning