WPSE 113: Allvarligt säkerhetshål i Jetpack och två år av WordPress-släpp

WPSE 113 skickades till prenumeranterna den 22 november.

Populära tillägget Jetpack har ett allvarligt säkerhetshål som du verkligen borde täppa till. Uppdatera tillägget omedelbart, till 7.9.1.

Nyfiken på när de större versionerna av WordPress kommer släppas de kommande två (!) åren? Här finns den preliminära lanseringsplanen.

Nästa version av WordPress är dock 5.3.1, planerad till den 11 december. Det här ska fixas, om du är nyfiken eller vill hjälpa till.

Hur tycker du WordPress 5.3 fungerar, rent utvecklings- och lanseringsmässigt? Det är frågor som behöver besvaras inför en retrospektiv på 5.3. Tyck till här.

REST API-projektet går framåt, med ett nytt Github-repo för autentisering.

Testtillägget WooCommerce Blocks har släppts i version 2.5. Den största nyheten är ett block som visar alla produkter, med olika sortering samt paginering. Tillägget kräver nu WordPress 5.3 för att fungera fullt ut, samt WooCommerce förstås.

YoastCon 2020 blir gratis och tillika ett födelsdagskalas för företaget eftersom de hållit på i tio år. Läs mer här. SEO-konferensen går av stapeln den 24 april 2020 i Wijchen, Nederländerna.

Sugen på något innan dess? Vi hittar WP Agency Summit, en onlinekonferens som pågår den 6-12 december. Ännu närmre i tiden ligger Karlstad-meetupen den 28 november, samt julbordet i Stockholm.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.3.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning