WPSE 116: WordPress 5.3.1 släpps i dag, WooCommerce 3.9 i beta

Nyhetssvepet från brevet som skickades till prenumeranterna torsdagen den 12 december.

WordPress 5.3.1 är planerat att släppas i dag, efter två lanseringskandidater. Det här är en buggfixversion som kommer installeras automatiskt när den är tillgänglig. Bland fixarna återfinns korrigerade adminfärger och lite mer konsekvens i formulärelement.

WooCommerce 3.9 har släppts i en första betaversion. Det är en liten uppdatering enligt utvecklarna själva, och ska släppas redan den 7 januari nästa år. Den största nyheten är alla produkter-blocket, samt att WooCommerce 3.9 kräver WordPress 5.0 samt PHP 7.0 eller senare. Vi kikar närmre på nyheterna i en post på WPSE framöver, men nyfikna kan läsa mer här, eller testa själva med WooCommerce Beta Tester-tillägget.

Communitytillägget BuddPress har uppdaterats till 5.1.0, vilken mosar åtta buggar. Även forumtillägget bbPress har uppdaterats, till 2.6.3. Numera krävs WordPress 5.3 eller senare för att köra bbPress.

Har du fått en varning när du uppdaterade Jetpack till version 8.0? Utvecklarna har förklarat varför: de flyttade runt lite filer. Lite klantigt måhända, men ofarligt.

Gutenberg 7.1 har en mängd nyheter, mestadels för framtiden, men välkommen till blockredigeraren-modalrutan är ett bra tillägg.

Apropå blockredigeraren så har EditorsKit-utvecklarna släppt ShareABlock. Hitta block eller ladda upp egna som andra får använda.

Här är ett reviderat förslag på kodstandard för JavaScript-kod i WordPress – tyck till om du är utvecklare.

WordCamp Europe 2020 blir den första WordCamp-konferensen i Europa med en mer beständig visuell identitet. Läs mer om resan till dagens logotyp här.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.3 (men 5.3.1 kan mycket väl vara släppt när du läser det här).

PS. Vi kan driva WPSE – både sajten och nyhetsbrevet – tack vare våra kära sponsorer. Nu skulle vi behöva en till, så om du eller ditt företag har möjlighet att sponsra vill vi gärna höra av dig! Använd formuläret här. Tack! 🙏

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning