WPSE 117: Dubbla WordPress-versioner, och god jul på er!

2019 års sista nyhetsbrev nådde prenumeranterna fredagen den 20 december. Tack för det här året!

WordPress 5.3.1 släpptes som planerat och är en säkerhetsversion som installeras automatiskt om webbhotellet tillåter det. Dessvärre introducerades ett par allvarliga tokigheter, så 5.3.2 släpptes relativt kort därefter. Bra med automatiska uppdateringar, inte sant?

WooCommerce 3.9 har släppts i en andra betaversion. Som vanligt är det lättast att testa med betatillägget. Lansering är planerad till den 6 januari, så planera därefter.

WooCommerce Admin, tillägget för att testa vad som är tänkt att bli det nya admingränssnittet för WooCommerce i framtiden, har uppdaterats till 0.23.1. Det börjar verkligen bli hög tid att ta en närmare titt på detta.

Elementor Pro-användare kan glädjas åt lazy-loading (inladdning vid behov) av bilder i galleri-widgeten, samt en ny innehållswidget för långa poster. Kom med Elementor Pro 2.8.

På tal om Elementor så är det en otrevlig åtkomstbugg i tillägget Ultimate Addons till Elementor. Samma finns i motsvarande tillägg för Beaver Builder. Uppdatera Ultimate Addons om du använder denna.

Den 24 februari berättar webbhotellssupporten vilka som är de vanligaste frågorna de får om WordPress. Detta är temat för en meetup i Karlstad, så kika på det om du är i krokarna.

När året närmar sig sitt slut så tittar många tillbaka. Coregruppen hade nio fokusprojekt för 2019, och resultatet blev att två klarades av. Läs mer här.

🎅 WPSE tar ledigt över jul och nyår. Det betyder att det inte blir några nyhetsbrev eller uppdateringar på sajten de kommande veckorna, såvida ingenting oväntat händer. Vi är tillbaka igen andra veckan i januari, 2020.

God jul och gott nytt år!

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.3.2.

PS. Vi kan driva WPSE – både sajten och nyhetsbrevet – tack vare våra kära sponsorer. Nu skulle vi behöva en till, så om du eller ditt företag har möjlighet att sponsra vill vi gärna höra av dig! Använd formuläret här. Tack! 🙏

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning