WPSE 118: WPSE är tillbaka, WooCommerce 3.9 försenas, och allt annat från helgledigheten

Nyhetssvepet från WPSE 118, vilket skickades till prenumeranterna den 9 januari.

I dag, den 9 januari 2020, är WPSE tillbaka efter ledigheten – i din inkorg och på webben. Det är en hel del att gå igenom, så nu kör vi!

WooCommerce 3.9 har försenats något, lanseringskandidaten kom på självaste julafton, med den 6 januari som släppdatum, men ännu har 3.9 inte dykt upp (den senaste versionen är 3.8.1 för övrigt).

Hur gick det egentligen för tilläggsgruppen under 2019? Läs Mika Epsteins sammanfattning, med grafer och grejor, så får du veta!

Apropå hur det gick: retrospektiv för WordPress 5.3. Relaterat: modell för lansering diskuteras här, och gruppen vill ha hjälp.

Communitytilägget BuddyPress fick två säkerhetsupdateringar över helgerna, 5.1.1 samt 5.1.2. Båda stänger säkerhetshål, så du bör absolut uppdatera.

Gutenberg 7.2 släpptes nyligen, så nyligen att det inte finns någon lanseringspost ännu, så den länken får vänta tills nästa nummer. Det kan däremot vara intressant att titta på designförslag för den kommande block-katalogen, samt författarblocket.

ElegantThemes populära Divi har haft säkerhetsproblem. Såväl grundtemat som Extra-versionen och Divi Builder-tillägget är drabbade, så se till att du kör minst version 4.0.10 om du använder Divi. Säkerhetshålet har funnits sedan 2.3-versionen så ta gärna en extra titt så att allt är som det ska.

Även tillägget GDPR Cookie Compliance, med över 90 000 aktiva installationer, har haft säkerhetsproblem, så se till att du är på senaste versionen där. Detsamma gäller tillägget Minimal Coming Soon & Maintenance Mode – Coming Soon Page.

Elementor har haft ett bra år, vilket sammanfattas här.

Nya premiumtillägget WP Landing Kit låter dig koppla domäner (t.ex. wpse.se) till specifika poster inom en WordPress-installation. Lite som domänmappning till sajter i en nätverksinstallation, fast för poster, kan man säga. Vill du inte betala $59/år (cirka 550 kr) men tycker det låter häftigt så finns det ett snarlikt tillägg som heter Multiple Domain Mapping on Single Site.

Det är inte bara WPSE som behöver sponsorer, även ramverket Pods behöver tillskott i kassan nu när Automattic drar in sitt stöd.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.3.2.

Thord D. Hedengren, redaktör

PS. Vi kan driva WPSE – både sajten och nyhetsbrevet – tack vare våra kära sponsorer. Nu skulle vi behöva en till, så om du eller ditt företag har möjlighet att sponsra vill vi gärna höra av dig! Använd formuläret här om du är intresserad. Tack! 🙏

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning