WPSE 121: Momsbugg i WooCommerce, nya feature-tillägg, och säkerhetshål i Elementor

Nyhetssvepet som skickades till prenumeranterna den 30 januari.

WooCommerce 3.9.1 har släppts, med en fix för 0% moms i vissa lägen, så vänta inte med den här uppdateringen. För övrigt har vissa problem med Klarna Checkout-tillägget i WooCommerce 3.9, så se till att uppdatera det med.

Ett feature-tillägg för inbyggd sitemap-funktion i WordPress har släppts, och kort därefter kom även det här förslaget för lazy-loading av bilder. Det senare handlar om att inte ladda in bilder förrän de behövs, vilket snabbar upp laddningstiden. Du kan testa redan nu, med tillägget Lazy Loading Feature Plugin.

Ett nytt säkerhetshål i Elementor Page Builder har upptäckts, och täppts till i version 2.8.5, så använder du Elementor måste du verkligen uppdatera. Det är det andra säkerhetshålet på kort tid som rapporterats. Apropå Elementor så firar de fyra miljoner aktiva installationer med en omröstning om nästa stora feature.

Årets WordCamp Europe har inte ens varit, men redan nu är ansökan öppen för nästa års europeiska värdstad. Här kan man ansöka, och vi fick också veta att de tre tänkbara datumen för WordCamp Europe 2021 är 3-5, 10-12, eller 17-19 juni. Kryssa i kalendern redan nu.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.3.2.

PS. Vi kan driva WPSE – både sajten och nyhetsbrevet – tack vare våra kära sponsorer. Nu skulle vi behöva en till, så om du eller ditt företag har möjlighet att sponsra vill vi gärna höra av dig! Du får hemskt gärna använda formuläret här. Tack! 🙏

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning