WPSE 123: WordPress och WooCommerce i betaversioner

Nyhetssvepet från veckans nyhetsbrev.

Nytt på WooCommerce-fronten! Dels har 3.9.2 släppts som är en säkerhetsversion som alla bör uppdatera till bums, och dels så finns WooCommerce 4.0 i en första beta. Den sistnämnda innehåller en del saker som kan gå sönder i din butik så testa ordentligt (samt kör inte live, så klart – det här är en betaversion). WooCommerce 4.0 har även det nya admingränssnittet. Du testar lättast med WooCommerce Beta Tester-tillägget.

Även WordPress 5.4 har släppts i en första betaversion, använd tillägget WordPress Beta Tester om du vill testa. Som bekant är det utan navigationsblocket, eftersom man känner att det inte riktigt är användbart ännu.

WordCamp-nytt, och vi börjar med tråkiga nyheter: WordCamp Asia ställs in, till följd av COVID-19, mer känt som coronaviruset. Sommarens WordCamp Europe i Portugal [söker voluntärer]. WordCamp Centroamérica är det första regionala WordCampet, och de söker sponsorer.

Lite mindre nyheter från vårt svenska community: WordPress Norrköping startar upp igen med ett meetup den 3 mars, och Goto 10 öppnar i Malmö.

Det har varit gott om säkerhetshål i populära tillägg på sistone. Kör du något av följande bör du se till att uppdatera till senaste versionen bums: Events Manager Pro och Events Manager, Ultimate Membership Pro, Tutor LMS, Login by Auth0, User Registration & User Profile – Profile Builder (vilket namn!), samt GDPR Cookie Consent.

Jetpack 8.2 är släppt, med stöd för ett antal bokningsblock, däribland för OpenTable och Eventbrite. Potentiellt användbart.

Elementor frågade ju vilken nästa stora funktion skulle vara. Omröstningen är klar, det blir formulär som kan fyllas i stegvis.

Slutligen, Gutenberg 7.5 – den version som är i WordPress 5.4 är släppt, med fler inställningar för textfärg och bättre block för sociala länkar.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.3.2.

PS. Vi kan driva WPSE – både sajten och nyhetsbrevet – tack vare våra kära sponsorer. Nu skulle vi behöva en till, så om du eller ditt företag har möjlighet att sponsra vill vi gärna höra av dig! Hör gärna av dig via formuläret här. Tack! 🙏

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning