WPSE 124: Säkerhetshål i Duplicator, WordPress-beta, och livestream

De senaste WordPress-nyheterna från nyhetsbrevet, vilket skickades till prenumeranterna fredagen den 21 februari.

Duplicator, ett populärt tillägg för framför allt backup av WordPress-webbplatser med över en miljon aktiva installationer, har haft ett allvarligt säkerhetshål. Se till att du uppdaterar till senaste versionen bums om du har Duplicator installerat!

WordPress 5.4 har släppts i beta 2. Lanseringsdagen är fortfarande satt till den 31 mars. Utvecklare kan för övrigt glädja sig åt bättre hantering av faviconer i 5.4, samt möjlighet att skapa kortkommandon till dina block.

Det blev ju inget WordCamp Asia i år till följd av COVID-19, men vi får en livestream i morgon lördag med några som skulle har pratat där, inklusive Matt Mullenweg. Apropå WordCamp Asia så har man kommit igång med arbetet för nästa års upplaga, och letar efter datum redan i januari 2021. Bra där!

WooCommerce-temat Storefront har uppdaterats till 2.5.4. Det är mest fixar i den här versionen, men testa innan du uppdaterar på din butik ifall du kör Storefront eller ett barntema som bygger på det.

Jetpack har fått två mindre uppdateringar ovanpå den större som släpptes förra veckan. Uppdatera, som alltid.

WooCommerce har för övrigt fått ett nytt ”mission statement”: Democratize Commerce. Fint.

Slutligen, lite goda nyheter på WPSE-fronten. Mitt tjat om sponsorhjälp har gjort att vi nu har tre sponsorer klara för det närmaste kvartalet. Ni ser dem nedan som vanligt – och känner säkert igen dem – men jag tycker det känns viktigt att ge ett extra tack här, till Oderland, GleSYS, samt Divide & Conquer. Stöd dem gärna om ni kan, det är deras pengar som gör att vi kan fortsätta göra WPSE – och nu kan vi skruva upp uppdateringsfrekvensen lite igen. Stort tack!

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.3.2.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning