WPSE 127: WooCommerce 4.0 släppt och WordCamp Europe ställs in

Nyheterna från nyhetsbrevet skicka fredagen den 13 mars.

WooCommerce 4.0 är släppt. Eftersom det är en stor version och inte bara en buggfix så kan saker och ting gå sönder, speciellt om du förlitar dig på funktionalitet i wp-admin, då WooCommerce nu har ett nytt admingränssnitt. Även Action Scheduler har uppdaterats, så vet du att du använder denna bör du kolla så att din lösning fungerar.

På tal om WooCommerce så har det varit lite problem med version 2.0.0 av Klarna Checkout. Krokedil har skrivit om skillnaderna jämfört med tidigare versioner i en bloggpost.

WordPress 5.4 har nått sin andra lanseringskandidat. Testa med tillägget WordPress Beta Tester. Skarp lansering är det som sagt den 31 mars.

WordCamp Europe sällar sig till gruppen konferenser som ställs in. Trist. Andra WordCamp-konferenser som ställts in eller flyttats på framtiden sedan förra nyhetsbrevet: Lancaster, Antwerp, Chicago, Atlanta, San Diego, Raleigh, Jacksonville, Atlanta, Kansas City, Santa Clarita, Bucharest, och Albuquerque. Det börjar snart bli lättare att lista konferenser som blir av…!

Gutenberg 7.7 introducerar ett putsat gränssnitt samt stöd för så kallade Block Patterns, vilket lättast beskrivs som mallar för samlingar av block. Halvrelaterat: Gutenberg Hub. Pass på dock, för många block kan bli segt, komplicerat, och stökigt.

Arbetet med autouppdatering för tillägg och teman, som är tänkt att vara en (frivillig) del av WordPress 5.5 går framåt. Tillägg är klart, teman har jobb kvar, kort sagt. Här är testtillägget om du vill prova själv.

Tillägget Cookies and Content Security Policy har nu släppts på wordpress.org. Vi gjorde en intervju med utvecklaren Jonk förra veckan, läs den här.

Populära formulärtillägget WPForms har haft ett säkerhetshål så se till att du uppdaterat till senaste versionen.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.3.2.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning