WPSE 134: WordPress 5.4.1 släppts

Senaste nytt från nyhetsbrevet.

WordPress 5.4.1 har släppts. Det är en säkerhetsuppdatering som bör ha installerats automatiskt, men om inte så tryck på uppdatera-knappen snarast möjligt. Eftersom det är ett antal otrevliga säkerhetshål (läs mer här) som täpps till så har även äldre versioner av WordPress fått en patch i den mån det har varit möjligt.

Kirki, ett ramverk för att bygga kul saker för Anpassa-läget, har sålts till David Vongries, känd för temat Page Builder Framework (ja, det heter så…). WP Tavern har storyn, men vad som komma skall är lite oklart. Kirki är öppen källkod men det finns en betalversion också.

BuddyPress 6.0.0 har släppts i en första lanseringskandidat. Testa med tillägget BP Beta Tester om du är nyfiken.

Gutenberg 8.0 förbättrar block patterns och ger bättre kontroll över formateringar inom ett textblock, exempelvis. Kodläget har fått ett mer rimligt utseende också, samt en hög buggfixar. Allt det här kommer till blockredigeraren i WordPress i framtiden, men du kan testa nu med Gutenberg-tillägget.

LearnPress har haft ett allvarligt säkerhetshål så se till att du uppdaterar till senaste versionen om du använder tillägget. Även MapPress Maps har haft ett säkerhetshål, så uppdatera där med.

WordCamp Vrsac har skjutits på framtiden.

Lite roligare: Biljetterna till WordCamp Europe Online har släppts. De är gratis och i skrivande stund är det 2356 biljetter kvar.

Nu är nomineringarna till representanter för teams i core-gruppen öppna. Nominera här.

Trevlig valborg på er alla!

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.4.1.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning