WPSE 135: WooCommerce 4.1 är släppt

Senaste nytt från nyhetsbrevet.

WooCommerce 4.1 är släppt. Det här är en mindre uppdatering så saker och ting bör inte gå sönder om du uppdaterar från 4.0, men ta en backup för säkerhets skull. Den största nyheten – WooCommerce Payments – är inte tillgänglig utanför USA ännu, men nya Marketing får vi i alla fall.

Storefront 2.5.6 har släppts. Storefront är som bekant något av ett standardtema för ehandelstillägget WooCommerce.

Populära Elementor har haft ännu ett säkerhetshål. Se till att uppgradera Elementor Pro, samt även Ultimate Addons for Elementor om du kör den, omedelbart.

WordCamp US ställdes som bekant in, i alla fall som fysisk konferens. Det blir, likt sommarens WordCamp Europe Online, en onlinekonferens istället. Datumen är oförändrade: 27-29 oktober.

Som hängivna läsare av WPSE redan vet så ska funktionen att uppdatera tillägg och teman automatiskt bli en del av WordPress. Nu finns det även en Trac-ticket för den som vill följa arbetet. Funktionen dyker upp i version 5.5, såvida inget oväntat händer. Här kan du läsa mer om vad det innebär.

Vad händer på Gutenberg-fronten då? Fokus ligger som bekant på full site editing. Här finns ett koncept för att byta sidor, arbetet med navigeringsblocken fortsätter, och den nya block-infogaren är som bekant ute – se mer i den här designposten. Vill du engagera dig lite mer vad gäller full site editing och dess utveckling så kan du anmäla ditt intresse här.

BuddyPress 6.0.0 har fått en andra lanseringskandidat. Något förvånande så innebär detta ytterligare 50 strängar att översätta – det borde hanterats i betaversionen så det är ovanligt. Lansering är fortfarande planerad till den 14 maj. Testa med tillägget BP Beta Tester om du är nyfiken.

Jetpack 8.5 är släppt, med ett nytt block för att dela podcasts.

WP Engine har anställt utvecklarna av tillägget Block Lab. De ska jobba vidare med blockfokuserade saker, och lovar hålla tillägget uppdaterat även om det inte blir någon vidareutveckling. Istället ska befintliga Block Lab-kreationer kunna migreras till vad det nu är WP Engine ämnar släppa i framtiden.

Är du en fena på JavaScript? Då kan du skicka in din talaransökan till JavaScript for WordPress Conference. Du har till den 1 juni på dig, och ditt prat ska helst handla om Gutenberg eller att köra WordPress headless, men andra möjligheter finns med, så länge det är JavaScript som är i fokus. Konferensen sänds online den 8-10 juli och är gratis.

Slutligen, ett gäng profiler – med GravityView-skaparen Zack Katz i centrum – inom WordPress-sfären har släppt en låt (!) med tillhörande video. Kolla och lyssna på ”WordPress Strong”. Gulligt om inte annat. WPTavern har en post om det hela.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.4.1.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning