WPSE 139: WordCamp Europe Online är igång och WooCommerce 4.2 har släppts

WordCamp Europe Online 2020 är i full gång! Contributor Day skedde i går (torsdag), och i dag (fredag) drar den vanliga konferensen igång, online förstås.

WooCommerce 4.2 är släppt! Det här är en mindre uppdatering så om du redan är på 4.1 så borde det vara ganska säkert att uppdatera. Även WooCommerce-temat Storefront har fått en mindre uppdatering, till 2.5.7.

WordPress 5.4.2 är ute i en första lanseringskandidat. Testa med tillägget WordPress Beta Tester. Skarp lansering blir det den 10 juni. Det här är en mindre version så den kommer installeras automatiskt om du redan är på WordPress 5.4.x.

Tillägget Jetpack, hatat av vissa, älskat av andra, har släppts i version 8.6 (samt sedan i buggfixversionen 8.6.1). Den största nyheten är Jetpack Scan, som håller koll på din WordPress-installation efter osäkerheter. Det är en betaltjänst som börjar på $7/månad (knappt 70 kr) under en introduktionsperiod. Har du Jetpack Premium (99 kr/månad) eller Jetpack Professional (259 kr/månad) så ingår tjänsten. Andra nyheter i Jetpack 8.6 inkluderar ett Instagram-block samt möjlighet att jämföra två bilder med en slider. Det är med andra ord en ganska matig uppdatering det här.

Elementor fyller fyra – grattis! Man firar med 20% rabatt.

Några tillägg som behöver uppdateras på grund av säkerhetshål: MapPress Maps for WordPress, Image Photo Gallery Final Tiles Grid och Page Builder: PageLayer – Drag and Drop website builder.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.4.1.

💻 Lediga WordPress-jobb

Frontend och backend utvecklare sökes
Husverket AB | Läs mer →

Ansvarig för Managed WordPress till Oderland
Oderland Webbhotell AB | Läs mer →

ℹ️ Vill du synas här?

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning