WPSE 156: WordPress 5.6 i lanseringskandidat och Gatsby valde WordPress

Senaste nytt, rykande färskt från nyhetsbrevet.

1️⃣ WordPress 5.6 har släppts i en första lanseringskandidat. Testa med tillägget WordPress Beta Tester, men förslagsvis på en utvecklingssida och inte live. Skarp lansering är planerad till den 8 december.

🅱️ WooCommerce 4.7.0 släpptes nyss, men betan för 4.8.0 är redan här. Det är ett nästan larvigt tempo… 4.8.0 är en mindre version.

📌 Gutenberg 9.4 har fått bättre inställningar för knappar, variationer (horisontell eller vertikal för en meny, exempelvis), samt möjlighet att justera de sociala ikonernas storlek, bland mycket annat. Den här versionen är inte en del av WordPress 5.6 ska tilläggas.

⁉️ Tyck till om hur forumen på wordpress.org ska se ut.

📃 Vissa teman har startinnehåll som visar hur de kan användas. Nu finns det ett projekt för detta för förhandsvisningen på teman från wordpress.org. Läs mer här.

📅 WordCamp Sevilla (26-29 december) är en onlinekonferens utan talare, istället handlar det om att föra samman personer som vill bidra till WordPress. Det hela låter lite flummigt, men håll ett öga på sidan, vilken inte är fullt lanserad ännu (och på spanska).

🎉 WPGraphQL är släppt i version 1.0, och tillägget finns nu på wordpress.org. En bra start om du vill köra headless med WordPress i grunden. Ingen är väl förvånad att den nya WPGraphQL-sajten använder WordPress som CMS med Gatsby på framsidan.

📰 På tal om det, Gatsby valde WordPress, och förklarar varför här. Bonus: Vi har en guide för att komma igång med WordPress+Gatsby.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.5.3.

— Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

WordPress & WooCommerce Support Specialist
Servebolt | Läs mer

Plugin-utvecklare med koll på WooCommerce och API:er
Krokedil AB | Läs mer

Två WordPress-utvecklare sökes till The Generation
The Generation AB | Läs mer

Frontend och backend utvecklare sökes
Husverket AB | Läs mer

🆓 Letar du WordPress-hjälp? Annonsera ditt jobb här – det är gratis!

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning