WPSE 161: Gott om uppdateringar sedan sist (hej 2021!)

Senaste nytt från årets första nyhetsbrev.

🛒 Förra veckan släpptes årets första version av WooCommerce, nämligen 4.9.0. Det är en mindre uppdatering så saker och ting bör inte gå sönder, men testa gärna först. WooCommerce Blocks har också fått ett par uppdateringar. Den senaste versionen är 4.3.0. Även temat Storefront har uppdaterats, till 3.1.0. Som att det inte vore nog så är beta 2 av WooCommerce 5.0 släppt. Den största (nåja) nyheten är att man nu har samma versionsnumreringsmodell som WordPress…

📰 Arbetet med blockredigeraren går vidare. Det stora målet är fortfarande Full Site Editing, och det är mycket kvar där. För de som följer Gutenberg-tillägget så har de senaste versionerna bjudit på funktioner som att dra och släppa block och blockmönster från högerkolumnen, vertikal layout för knappar, förbättringar till avståndsblocket, och rundade hörn på gruppblocket.

💲 WordPress.com erbjuder nu en sajtbyggartjänst, med priser från $4,900 (drygt 40 000 kr). Alla jublar inte över detta, påpekar WP Tavern.

🗣 BuddyPress 7.1.0 täpper till två säkerhetshål som smet igenom med 7.0.0. Mathieu Viet sammanfattar 2020 för BuddyPress, för den som är intresserad.

🚀 Jetpack 9.3 (och 9.3.1) har släppts. Det rör sig främst om puts på några block.

🤑 Liquid Web, som äger iThemes, har köpt tillägget The Events Calendar. Verksamheten kommer fortsätta existera för sig självt, med samma team som förut.

🔩 Elementor Pro tillåter nu stagingsajter utanför nödvändiga licensnycklar. Lite förvånande att detta inte fanns redan, inte sant? På tal om det så är blockredigeraren betydligt snabbare, i alla fall i det här fallet.

⏯ WP Git Updater är en ny lösning som låter dig versionshantera teman och tillägg med git, just lanserad och med 40% rabatt om du hakar på från början. Det finns en testperiod också.

🇺🇸 Slutligen, Joe Biden är nu president i USA, och det är förstås kul att den nya whitehouse.gov-sajten fortfarande kör WordPress. WP Tavern har grottat lite i det hela.

— Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

Är du vår nya React/frontend-utvecklare?
Oderland | Läs mer

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning