WPSE 162: WordPress 5.6.1 är runt hörnet

Senaste nytt från senaste numret av nyhetsbrevet.

♻️ På onsdag släpps WordPress 5.6.1, en buggfixversion som kommer installeras automatiskt om du kör 5.6 (vilket du förstås gör, eller hur?). Lanseringskandidaten är ute om du vill testa.

🛠 WordPress 5.7 ska släppas i betaversion den 2 februari, med Gutenberg 9.9 som senaste version av blockredigeraren. Totalt är det 9.3-9.9 som inkluderas i WordPress 5.7, så det är en hel del förbättringar på den fronten. Relaterat på WPSE: WordPress under 2021.

🛒 WooCommerce 4.9.2 är släppt, och det enda den gör är att den tar bort varningar för otestade tillägg inför kommande 5.0, som för övrigt är ute i lanseringskandidat. 5.0 låter som en stor version, men den är liten, däremot bör utvecklare läsa på om den nya versioneringen vi nämnde förra veckan, eftersom det kan påverka bland annat varningar.

🔎 Temagruppen letar efter en ny ansvarig för Theme Unit Test, XML-filen med standarddata som är så bra för temautvecklare. Är det du?

💣 Elementor 3.1 har släppts. Det rör sig främst om prestandaförbättringar, något sidbyggaren behöver fokusera på om den ska behålla sitt existensberättigande nu när Gutenberg är så snabb.

🚨 Några lite större tillägg som haft säkerhetshål nyligen: 301 RedirectsContact Form 7 Database AddonContact Form SubmissionsFV Flowplayer Video PlayerSimple Job Board.

🤨 Automattic vill veta vad du tycker om Jetpack.

💸 WP Buffs har köpt support- och chattillägget WP Ezi.

👀 WP Lookout är en ny tjänst för att övervaka tillägg och teman, för såväl uppdateringar som ägarbyten. Kostar en slant om du behöver koll på fler än 20.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.6.

— Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

Är du vår nya React/frontend-utvecklare?
Oderland | Läs mer

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning