WPSE 167: WordPress 5.7 släpps i dag!

Senaste nytt från WordPress-världen.

🔜 WordPress 5.7 släpps senare i dag, sannolikt framåt kvällen som vanligt. Den tredje lanseringskandidaten täppte till några oväntade problem, men inget tyder på en försening av faktisk lansering just nu. Här kan du läsa mer om WordPress 5.7. Du är väl redo att uppdatera såväl dina egna webbplatser, som eventuella kunders?

🪦 Framtida versioner av WordPress kan skippa stödet för Internet Explorer 11, en webbläsare som är så utdaterad att det är larvigt, och nu används av färre än 1% av internetanvändarna. Diskutera i grupper.

🎙 Poster på WordPress.com kan snart bli poddar på Spotify tack vare ett nytt Anchor-samarbete. Den här ska vi titta lite närmre på längre fram.

📰 Gutenberg 10.1 gör återanvändbara block lite smidigare att jobba med, något som verkligen behövs – gränssnittet är fortfarande inte i hamn om ni frågar mig. I övrigt är det mindre förbättringar i den här versionen, som alltså inte är med i WordPress 5.7. För övrigt ämnar man licensiera Gutenberg med Mozilla Public License, jämte GPL, så att det ska bli lättare att använda blockredigeraren utanför WordPress. Läs mer om detta här.

🚀 Jetpack 9.5 är redo för WordPress 5.7, med en ny guide för inställningar, samt gratis SEO-verktyg.

🛍 WooCommerce Blocks 4.6.0 mosar lite buggar.

🗞 WP Tavern har en post om hur sidbyggaren Elementor marknadsför sig mot Full Site Editing-sökningar på bland annat Google. Föga förvånande, men kanske lite smaklöst?

💙 Den senaste versionen av WordPress är (snart) 5.7. Var beredd!

— Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

Är du vår nya React/frontend-utvecklare?
Oderland | Läs mer

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning