WPSE 310: WooCommerce turbouppdaterar sig

Välkomna till veckans WordPress-nyheter, som nu kommer på fredagar även i fortsättningen. Det passade bättre för mig, helt enkelt. Förra numret var det första med MailerLite som e-posttjänst men det verkar ha fungerat som förväntat. Förhoppningsvis betyder det att även det här numret landar i era inkorgar som förväntat.

Nog om det, låt oss prata lite WooCommerce- och WordPress-uppdateringar.


🛒 WooCommerce 9.3 är släppt men ingen butik har installerat den. Istället hoppar man direkt till 9.3.1 till följd av en bugg man hittade under lanseringsprocessen. Bra det, även om det är synd att det skulle ske över huvud taget. Hur som helst, bland nyheterna i 9.3 hittar vi förbättringar för kommer snart-läget och bättre gränssnitt för metadatan på produkter. Det är med andra ord en mindre uppdatering av WordPress, men som alltid bör du testa eller åtminstone ta en backup innan du går live på din butik.

2️⃣ WordPress 6.6.2 har släppts och bör ha installerats automatiskt. Om inte, logga in och fixa det bums så att du får buggfixarna.

😏 WordPress.com fortsätter flirta med utvecklare för att hävda sig främst mot amerikanska webbhotell.

🇯🇵 Årets State of the Word från Matt Mullenweg sänds från Tokyo den 16 december, och har fått en egen sida.

🚨 Några populära tillägg som haft säkerhetsproblem och behöver uppdateras: Customizer Export/Import, Fluent Forms, LiteSpeed Cache, Ninja Forms, PixelYourSite och Popup Maker.


Vet ni, jag tror det här är första gången på månader som ett Elementor-relaterat tillägg inte är bland säkerhetsproblemen. Plötsligt händer det, antar jag.

Trevlig helg!

Thord D. Hedengren