WPSE 311: WordCamp US är över

Jag vet, det är lördag idag, men ibland kommer livet ivägen och nyhetsbrev skrivs inte av sig själva. Ännu, antar jag, för snart tar väl AI över det här med… Hemska tanke.

Hur som helst, här är veckans WordPress-nytt. Vi börjar, ironiskt nog, i USA.


WordCamp US 2024 är över. Det verkar som att man hade trevligt i Portland, Oregon. Matt Mullenweg pratade open source samt Five for the Future, och det gjordes saker på Contributor Day. Efterfesten var sannolikt spännande den med. Nästa år blir det den 26-29 augusti, i Portland igen, om du vill klottra i kalendern redan nu. Relaterat: uppdaterade riktlinjer för marknadsföring kring WordPress-event.

WooSesh 2024 söker talare. Onlinekonferensen fokuserar återigen på WooCommerce och kommer dessutom dela ut Seshies-priser. Kolla live den 29-30 oktober, eller i efterhand. Läs mer på WooSesh-sajten.

Apropå WooCommerce så har tilläget uppdaterats igen. Den här buggfixen, som tar WooCommerce till version 9.3.2, foksuerar på CSV-importer och blocket för den lilla varukorgen. Du ska så klart uppdatera.

Testa ditt tillägg. Precis som för teman så finns det nu ett tillägg för att testa egenutvecklare tillägg och se om de följer regelverket för att publiceras på wordpress.org.

Ibland rör det sig pengar i WordPress-sfären. SolidWP har köpt tillägget WP-SMTP och bytt namn på det till Solid Mail, och säkerhetsfirman Patchstack har tagit in $5 miljoner från investerare.

Dags att uppdatera. Några populära tillägg som haft säkerhetshål på sistone: Backuply, Elementor, Essential Addons for Elementor, Popup Maker och WPvivid.


Det var allt för den här veckan. Som synes ser det här brevet lite annorlunda ut. Jag laborerar lite med stil och mall – tyck gärna till.

Vi hörs igen nästa vecka. Trevlig helg!

— Thord D. Hedengren ⚡