WPSE 28

WooCommerce 3.2.5 och WordCamp Stockholm 2017

Det har släppts två säkerhetsuppdateringar till WooCommerce, först version 3.2.4 och sedan version 3.2.5. Du bör absolut uppdatera till den senaste omgående. Apropå WooCommerce så vill utvecklarna ha synpunkter på order-skärmen, som är tänkt att förändras i kommande version 3.3. Läs mer här. WooCommerce 3.3 släpps i januari nästa år.

WordCamp Europe 2018, som är den 14-16 juni i Belgrad, Serbien, söker nu talare. Anmäl ditt intresse om du är intresserad. Early bird-biljetterna är släppta om du hellre besöker. WordCamp Rotterdam har för övrigt utannonserats och går av stapeln den 23-24 mars nästa år.

Tide är ett projekt som syftar till att höja kodstandarden för WordPress. Bakom projektet står XWP som fått finansiering av Google, Automattic och WP Engine. Projektet ska visas fullt ut på WordCamp US i Nashville den 1-3 december. Då släpps även den officiella sidan för projektetWPTavern har en intervju med XWP:s Rob Stinson om du vill veta mer.

Temautvecklare som planerar släppa julteman bör läsa den här posten. En handbok för Gutenberg har släppts. För övrigt har sidbyggaren Tailor lagts ned, med Gutenbergs ankomst angett som anledning. Nu finns det WordPress-teman och -tillägg i prenumerationstjänsten Envato Elements. Har du problem med sidmallar i WordPress 4.9 så läs den här posten, en fix kommer i 4.9.1.

Den senaste versionen av WordPress är just 4.9. Du har väl uppgraderat? Tänk på att du måste göra det manuellt i wp-admin.

WordCamp Stockholm 2017

WordCamp Stockholm är över för i år. Förhoppningsvis tyckte alla besökare att det var roligt, givande och lärorikt. Alla föreläsningar spelades in och finns på Youtube. Du ser dem lättast direkt på den officiella webbplatsen.

WPSE var stolt officiell mediasponsor för WordCamp Stockholm 2017. Tack till alla som kom och hälsade under konferensen!