WPSE 38

JavaScript-konferens och nya Klarna-tillägg

Det har varit en lugn vecka på WordPress-fronten så det blir ett ovanligt kort nummer.

Storefront, vad som anses vara standardtemat till WooCommerce, har släppts i version 2.2.8. Apropå WooCommerce så har Krokedil släppt tilläggen Klarna Checkout och Klarna Payments. Dessa tillägg erbjuder två olika utcheckningsalternativ för betalningslösningen Klarna, och är avsedda för Klarnas plattform version 3. Version 2-tillägget finns kvar och underhålls tills vidare, för övrigt.

En mindre, men ändå rätt viktig, förändring i hur tillägg som inte uppdaterats på länge presenteras på wordpress.org har rullats ut. Tidigare gavs en varning om tillägget inte uppdaterats på över två år, nu anges istället upp till vilken version av WordPress tillägget är testat. Mer relevant får man nog säga.

Vill du lära dig med om JavaScript och WordPress? Då kanske onlinekonferensen JavaScript for WordPress är något för dig. Reservera en biljett nu, det är gratis. Onlinekonferensen går av stapeln den 29 juni.

I skrivande stund är det tio platser kvar på nästa veckas (torsdag) WordPress-meetup i Stockholm, som handlar om hur man väljer rätt tillägg. Vill du åka lite längre för din WP-fix så finns det fyra biljetter kvar till WordCamp Oslo (den 2-3 mars), där undertecknad pratar för övrigt. Och slutligen så har WordCamp Europe publicerat en infodump för nyfikna besökare.

Den senaste versionen av WordPress är 4.9.4. Kom ihåg att din automatiska uppdatering kan ha misslyckats (se förra numret). I så fall måste du gå in och trycka på uppdatera-knappen manuellt. Det bör du absolut göra.