WPSE 39

Gutenberg får stöd för kolumner

Gutenberg har uppdaterats till version 2.2. Nytt är att block numera kan nästlas, med ett nytt kolumnblock för den som vill testa. Att kunna göra kolumner i Gutenberg är en eftertraktad funktion.

Apropå Gutenberg så finns det nu ett WooCommerce-block att testa, som tillägg, för den som vill lägga till produkter i Gutenberg. Den som är nyfiken på hur Gutenberg kommer påverka laddtider bör läsa den här bloggposten. Slutsats: det finns en del att göra, men inte så illa som man skulle kunna tro.

Två WooCommerce-uppdateringar har hunnit släppas sedan förra numret, nämligen 3.3.2 och 3.3.3. Glöm inte att uppdatera!

WooCommerce är den största e-handelsplattformen enligt den här undersökningen. Mycket data för den som behöver ammunition inför säljmöten…

Har du funderat på att bidra till WordPress men tycker att det är svårt att veta var du ska börja? Då gillar du kanske förslaget om en on-boardingteam, som – om det blir verklighet – ska hjälpa folk komma igång. Diskussionen är igång.

Apropå teams så har ett första GDPR-möte hållits. Det finns en föreslagen roadmap för GDPR-uppdateringar som ska in i WordPress.

WordCamp Oslo närmar sig (2-3 mars), nu med över 200 biljetter sålda. 75 till har släppts så du har fortfarande chans att knipa en om du är intresserad.

Kinsey Wilson är ny VD på WordPress.com. Han kommer från New York Times och NPR, vilket låter lovande för de som hoppas att WordPress.com ska bli en ännu större publiceringsplattform.

WordCamp Incubator hjälper folk att arrangera ett WordCamp. Behöver du hjälp och communityt i din närhet inte är hungrigt nog så kan du ansöka till och med den 15 mars.

Om en liten stund är det WordPress-meetup på Goto10, om att välja rätt tillägg. Ses vi där kanske?

Den senaste versionen av WordPress är 4.9.4. Se till att du kör den.