WPSE 41

En väldig massa WordCamp

Det finns ett fyrtiotal biljetter kvar till WordCamp Europe (14-16 juni i Belgrad, Serbien). Köp nu om du vill ha. Talarna har utannonserats också, i tre grupper med olika fokus: öppen källkoddesign, samt GutenbergWPSE kommer vara på plats som mediapartner, för övrigt. Det tycker vi är kul!

WPCampus, WordPress-konferensen för utbildningssektorn, kommer tillbaka den 12-14 juli. Den här gången är det på Washington University i St. Louis, USA. Besöker du hellre ett WordCamp i St. Louis så finns det ett sådant med, den 12-13 maj.

Axplock av fler WordCamp på horisonten, eller åtminstone nya sedan sist: Turin i Italien (6-7 april), Wien i Österrike (också 6-7 april), Buffalo i USA (5 maj), Saint-Petersburg i Ryssland (allt på ryska dessvärre, 26 maj), Ogijima i Japan (15 juni), och Philadelphia i USA (27-28 oktober).

Yoast Diversity Fund är ett försök att få en mer blandad besökargrupp på WordCamp-konferensr. Minst €25,000 (drygt 250 000 kr) ska spenderas på detta varje år, med upp till €1,000 i ersättning för resa och boende. Fint initiativ!

Några korta puckar som avslutning. Let’s Encrypt erbjuder nu wildcard-certifikat, vilket är bra för SSL-genomslaget online. WordPress är en av de mest avskydda plattformarna – igen – i Stack Overflows senaste undersökning. Det finns nu två ”handböcker” för dig som utvecklar mot WooCommerce: för teman samt tillägg. Gutenberg 2.4 är släppt. Nästa mindre uppdatering av WordPress, 4.9.5, är tänkt att släppas den 3 april, med beta den 20 mars.

Den senaste versionen av WordPress är 4.9.4. Visst kör du väl den? Säker? Logga in och kolla vetja!