WPSE 43

WordPress 4.9.5 är nästan här

Lanseringskandidaten för nästa version av WordPress, nämligen 4.9.5, är släppt. Tanken är att 4.9.5 ska rullas ut till alla den 3 april, det vill säga efter påsk, men vill du testa redan nu (gör gärna det, men helst på en testsajt) använder du med fördel Beta Tester-tillägget. Det blir däremot ingen puff för Gutenberg i admin som tidigare planerat, denna är istället planerad för 4.9.6 vilken är tänkt att släppas om ett par veckor.

Det dunkas ut information om nya talare på WordCamp Europe, vilken går av stapeln 14-16 juni i Belgrad, Serbien. Nya spår: Personal GrowthAlly & SEODevelopment (den var bred…), Advanced Dev (inte riktigt lika bred), Business & Freelance samt Content & Branding. Biljetter köper du här och WPSE är på plats som mediapartner.

Apropå WordCamp så har WordCamp Norrköping utannonserats, så notera den 10-11 augusti i kalendern för detta. Vill du resa lite längre lite tidigare så sker WordCamp Cancun den 12 maj, och nästa helg (6-7 april) är det WordCamp Torino, där undertecknad pratar för övrigt.

Två snabba innan vi tar påskledigt: WPML-utvecklarna har en undersökning inför framtida utveckling, använder du språktillägget så tyck gärna till. GDPR är ju viktigt, milt uttryckt, så GDPR-teamets roadmap är intressant att hålla ett öga på.

Den senaste versionen av WordPress är 4.9.4 och du kör förstås redan den.