WPSE 44

WordPress 4.9.5 och Jetpack 6.0

WordPress har uppdaterats till 4.9.5. Det är en säkerhetsversion utan några större förändringar, och har du hållit WordPress uppdaterat så har den troligen installerats automatiskt. Har du däremot en äldre version (4.9.4) av WordPress så kan du behöva göra uppdateringen manuellt. Dubbelkolla! Det var för övrigt tänkt att det skulle bli en puff för Gutenberg i 4.9.5 men som tidigare rapporterat har den knuffats fram i väntan på att några buggar fixas. Gutenberg uppdaterades nyligen till version 2.5, för den som håller räkningen.

Apropå uppdateringar så har Jetpack uppdaterats hela två gånger sedan sist, först till 5.9, vilket var en mindre underhållsversion, och sedan till 6.0. Den senare har lagt till en Privacy-ruta på inställningssidan för att göra tillägget mer kompatibelt med kommande GDPR. Mer sådant framöver utlovas av utvecklarna. GDPR träder i kraft den 25 maj.

Det blir ett WordCamp inriktat på, och främst för, WordCamp-arrangörer. Planen är att konferensen ska infalla ett par dagar innan WordCamp US, vilket betyder att det blir i december i Nashville, USA. Har du tankar och funderingar kring detta kan du engagera dig redan nu

Lite relaterat: tyck till om Code of Conduct i den här undersökningen.

Apropå WordCamp så blir det ett sådant i Baltimore, USA, den 6-7 oktober. Andra WordCamp runt hörnet inkluderar: Torino i Italien den 6-7 april (där undertecknad skulle prata men dessvärre inte kunde), Vienna i Österrike den 7-8 april, Floripa i Santa Catarina den 7 april, samt Jacksonville i USA den 7-8 april. Ska du förresten till WordCamp Europe så går det att anmäla sig till workshops nu.

Grattis till WordPress Sverige-gruppen på Facebook, som passerat 10 000 medlemmar!

Den senaste versionen av WordPress är som sagt 4.6.5. Se till att dina installationer uppdaterats till denna.