WPSE 85

Säkerhetshål till höger och vänster

Ehandelstillägget WooCommerce har uppdaterats till version 3.5.7. Det här är en säkerhetsfix så du bör absolut se till att du uppdaterar.

Den första betaversionen av WooCommerce 3.6 har släppts. Du kan testa med WooCommerce Beta Tester-tillägget. 3.6 är en mindre uppdatering där den största nyheten är produktblocket till blockredigeraren.

Mer WooCommerce: Temat Storefront har uppdaterats till 2.4.5 för att fixa en busig menybugg som smög sig in i 2.4.4.

Det populära tillägget Easy WP SMTP har haft ett otäckt säkerhetshål, vilket täppts till i den senaste versionen (vilket är 1.3.9.1). Se till att du uppdaterar om du använder tillägget. Nyfikna läser mer om det här hos NinTechNet. Även tillägget Better Search har ett säkerhetshål vilket fortfarande finns kvar, något som kanske är förklaringen till att tillägget stängts ned på wordpress.org? Kör du Better Search bör du söka efter ett alternativ.

WordCamp Miami, som gick av stapeln 15–17 mars, låter besökarna visa lite kärlek till talarna med den enkla sajten MyTalks.Rocks. Fint initiativ, med över 500 bidrag enligt David Bisset. För övrigt är det kul att höra att Kid’s Camp hade över 100 besökare.

Vill du deploya dina tillägg till wordpress.org via GitHub? Då ska du hålla ett öga på det här projektet från 10up.

WordPress stödjer inte längre PHP-versioner under 5.6. Majoriteten av webbplatserna som kör WordPress har högre PHP-version än så, men det kommer bli väldigt viktigt att visa varningar för de som sitter på gamla versioner.

Gutenberg 5.3 är släppt, vilket är den version som kommer vara i WordPress 5.2. Den största nyheten är en inställningsvy för att visa/dölja block, så att din innehållsredigerare inte känns överfull av block du aldrig använder. WordPress 5.2 är tänkt att släppas den 30 april. Där ska vi även få lite bättre hantering när något går fel, vilket diskuteras utförligt här, om du är intresserad av sådant.

ℹ️ Den senaste versionen av WordPress är 5.1.1.