WPSE 99

WordCamp Europe den största WordPress-konferensen hittills

WordCamp Europe i Berlin är den största WordPress-konferensen någonsin, med över 2734 registrerade besökare (3260 biljetter såldes). Inte illa! 

Lite värre ställt var det tydligen med efterfesten. Alla kom inte in, en föreställning sexualiserade kvinnor, och vatten var tydligen inte gratis? Arrangörerna har publicerat en ursäkt, och förhoppningsvis blir det bättre nästa gån.

Marcel Bootsman, som gick från Berkel en Rodenrijs i Nederländerna, till Berlin och WordCamp Europe i Tyskland, samlade in över €8000 till välgörenhetsorganisationen DonateWC. Imponerande! Här är hans rutt.

Temagruppen har sammanfattat hur det gick på Contributor Day, samt vad man fick ut av samtal med bland annat Matt Mullenweg.

Nästa WordCamp Europe blir den 4–6 juni i Porto, Portugal. Kryssa i kalendern redan nu. Den bokade lokalen klarar av 8000 besökare, men taket är satt till hälften. Det kan med andra ord bli världens största WordCamp, igen.

Sugen på onlinekonferens? Post Status Publish Online sker den 8–9 juli.

Tillägget WooCommerce Blocks används för att driva utvecklingen av produktblocken till blockredigeraren som introducerade i WooCommerce 3.6. I den senaste versionen av WooCommerce Blocks, 2.2.0, har bland annat produktkategorilistningen förbättrats. Nyheter i WooCommerce Blocks kommer läggas till i WooCommerce framöver, precis som Gutenberg-tillägget och uppdateringar till blockredigeraren alltså.

Tillägget Advanced Woo Search har haft ett säkerhetshål, nu täppt, så se till att uppdatera om du använder detta.

Gutenberg 6.0 har fördefinierade layouter för kolumnblocket, piffad widgetsida, samt ett fokus på bättre tillgänglighet. Kommer till blockredigeraren i framtiden, eller direkt via tillägget.

BuddyPress 5.0.0 är inte ute ännu, men när den kommer så blir det med ny användarhantering för gruppmedlemmar.

De första funktionspaketen som Justin Tadlock ska släppa, som en del i temagruppens arbete, är ute. Läs mer här.

Stor hostingaffär på den amerikanska marknaden! WP Engine har köpt Flywheel.

Användarprofilerna på wordpress.org innehåller nu mer information för de som bidragit till WordPress på ett eller annat sätt.

ℹ️ Den senaste versionen av WordPress är 5.2.2.