WPSE 102: WordPress 5.2.3 släppt och svensk design i det nya standardtemat

WordPress 5.2.3 är släppt och dina webbplatser bör ha uppdaterats automatiskt. Det här är en liten säkerhetsversion, den sista innan WordPress 5.3.

Det blir ett nytt standardtema – Twenty Twenty – i WordPress 5.3, och designen står ingen annan än vår egen Anders Norén för! 👏

Planeringen för WordPress 5.3 har nu släppts fullt ut. Läs mer på WPSE.

I samband med 5.3 så kommer för övrigt det nuvarande standardtemat, Twenty Nineteen, att få en mindre uppdatering vad gäller HTML-strukturen. Om du kör ett barntema baserat på detta kan det därmed bli tokigt. Läs mer här.

Tillägget Jetpack har uppdaterats till 7.7. Fokus är på en bättre upplevelse när tillägget kopplas till WordPress.com, vilket är hög tid. Om du använder Jetpacks videotjänst så är videoblocket uppdaterat med.

Apropå Jetpack så är Toolbelt ett tillägg som vill vara lite som Jetpack, fast utan att kopplas någonstans. Det låter ju bra i teorin, men i praktiken så är det god praxis att inte installera saker du inte behöver, så har du inget behov av alla Toolbelts funktioner är det bättre att hitta med fokuserade alternativ. Värd att hålla ögonen på dock, kanske.

Det populära tillägget NextGen Gallery har haft ett säkerhetshål. Du vill köra senaste versionen, 3.2.11, för säkerhets skull.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.2.3.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.