WPSE 105: WordPress 5.3 beta 1 och BuddyPress lanseringskandidat 2

Den största nyheten den här veckan är förstås att WordPress 5.3 har släppts i en första betaversion. Uppdateringar till blockredigeraren och det nya standardtemat Twenty Twenty är de tyngsta nyheterna. Läs allt om det i vår post på WPSE.

Communitytillägget BuddyPress har släppts i en andra lanseringskandidat för kommande version 5.0.0. Lanseringen är planerad till den 30 september, vilket är redan nu på måndag. Man har för övrigt även släppt nya resurssidor för utvecklare, vilka presenteras i en bloggpost.

WooCommerce 3.8 väntas komma första veckan i november. Det nya admingränssnittet, WooCommerce Admin, har uppdaterats till version 0.19.0, men i övrigt är det ganska tyst på den här fronten just nu.

Angry Creative bjuder in till en heldag i Norrköping fredagen den 4 oktober. Det blir en massa WooCommerce, samt förstås mat och dryck med efterfest. Boka här.

Hacktoberfest är en oktoberhändelse som syftar till att understödja öppna källkodsprojekt, som WordPress. För att vara med behöver du registrera samt göra fyra pull requests från något av de godkända Github-repona. Ja, det här är synnerligen utvecklarfokuserat. Läs mer på Hacktoberfest-sidan, och om du är en av de 50 000 (!) första deltagarna får du en t-shirt.

Iain Poulson rotar i vad som hände med ehandelstillägget Jigoshop, vilket var föregångaren till WooCommerce. Intressant, om än inte direkt komplett, läsning.

Gatsby, JavaScript-plattformen, har tagit in $15 miljoner i en Series A-runda. Det är relevant för WP-folk därför att de bland annat sköter WPGraphQL-projektet och planerar att anställa WordPress-utvecklare för att få Gatsby att fungera ännu bättre med WordPress. Vi kommer kika mer på Gatsby i framtiden.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.2.3.