WPSE 106: WooCommerce och WordPress i beta, BuddyPress 5.0.0 har släppts

WooCommerce 3.8 har släppts i en första betaversion. Vi går igenom nyheterna här, men det är en väldigt liten uppdatering som även förväntas bli årets sista.

WordPress 5.3 är släppt i en andra betaversion, vilken även inkluderar Gutenberg 6.6. Som alltid är det lättast att testa med WordPress Beta Tester-tillägget.

BuddyPress 5.0.0 är släppt! Den största nyheten här är att det nu finns stöd för REST API:t. Det här är ett potentiellt stort steg för tillägget, så vi ska titta lite närmre på BuddyPress längre fram.

Det blir meetup i Stockholm den 16 oktober, med fokus på nyheterna i WordPress 5.3 (ute i beta som bekant) och genomgång av det nya standardtemat Twenty Twenty. Undertecknad pratar, tillsammans med Anders Norén och Carolina Nymark vilka varit med och gjort det nya standardtemat. Missa inte!

📖 Boken Webbpublicering med WordPress är i händerna på tryckeriet! Om inget oväntat händer kommer det finnas blädderex på meetupen. Förhandsboka här, eboken är gratis men den tryckta boken kostar en slant.

Nu på lördag kommer temagruppen att ta ett ryck och gå igenom teman i kön till wordpress.org. Hjälp till om du vill och kan!

Jetpack har uppdaterats till 7.8. Det är bara puts och förbättringar i den här versionen, så inga roliga funktioner att glädja sig åt således. Eller en vettig utannonseringspost för den delen…

Edit Flow, tillägget som skulle göra det lite lättare att driva en redaktionell sajt med WordPress, har lagts ned. Automattic, som stod bakom det hela, har förstås publicerat tillägget på Github så att vem som helst kan ta koden. Om du använder Edit Flow så är det lätt att flytta vidare till PublishPress istället.

Här är ett förslag på en lite mer utförlig så kallad style guide-sajt till WordPress. Tyck till om du har någon åsikt i frågan.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.2.3.