WPSE 111: WooCommerce 3.8, betaversioner, och vad tycker du om WordPress?

WooCommerce 3.8 är släppt! Vi har skrivit om nyheterna i den här versionen tidigare, så du bör veta vad som är nytt vid det här laget. Glöm inte att uppdatera!

Apropå det så var det ett otrevligt säkerhetshål i tillägget WooCommerce Currency Switcher, vilket nu är fixat, så se till att du kör senaste versionen. Även Tidio Live Chat hade ett säkerhetshål, så använder du den så behöver du uppdatera till den senaste versionen.

Det blev en fjärde lanseringskandidat av WordPress 5.3. Du testar enklast med tillägget WordPress Beta Tester, som vanligt. Lanseringsdatumet är fortfarande satt till den 12 november, vilket är på tisdag nästa vecka. 😱

WordCamp US är över, men du kan titta ikapp här. Nu blickar vi dock mot WordCamp Europe 2020, vilka tar emot förslag på workshops, såväl som talare. WordCamp Europe 2020 går av stapeln den 4-6 juni i Portugal nästa år.

BuddyPress 5.1.0 har släppts i en första beta. Det är en liten fix till nyligen släppta 5.0, men vad som är extra kul är att det nu finns ett tillägg för att betatesta, precis som för WordPress och WooCommerce. Tillägget BP Beta Tester lever än så länge på Github, men flyttar säkert till wordpress.org snart.

Det är dags att berätta vad du tycker om WordPress, för såväl användare som utvecklare. Här är 2019 års undersökning, vilken är öppen ett par veckor till.

Nu finns det en officiell Slack-kanal för att snacka CSS-användandet i WordPress, kallad #core-css. Bra.

Förslag: konsekvent storlekshantering på objekt, i grids och så vidare. Rimligt och, kanske, på tiden, inte minst för en mer konsekvent adminupplevelse.

Tillägget Advanced Custom Fields PRO blir dyrare, från en engångskostnad till månatlig prismodell. Behöver du bara ACF PRO på en sajt så kostar det $49/år (cirka 470 kr), tio sajter går på $149/år (runt 1 430 kr), medan obegränsat antal kostar $249/år (cirka 2 400 kr/år). Den nya prismodellen gäller bara nya kunder från och med början av nästa år någon gång, och gratisversionen fortsätter förstås vara gratis. Fullt rimlig prismodell tycker undertecknad, med tanke på hur kraftfullt tillägget är.

WPML 4.3 har släppts i en första beta med förbättrad hantering av strängar som ska översättas. Förutom att 4.3-betan har en mängd problem så känns det här som ett steg i rätt riktning för ett tillägg som annars är tämligen tungrott.

Jetpack 7.3 har en betaversion av förbättrade Jetpack Search samt fler inställningar för formulärsblocket. Ser ut som en ganska bra uppdatering för de som använder Jetpack.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.2.4.