WPSE 148: WooCommerce-beta och nytt standardtema på ingång

Det är gott om nyheter den här veckan så vi dyker rakt in!

🛒 WooCommerce 4.6.0 har släppts i en första beta. Det är en mindre version som ger oss version 1.6.0 av det nya admingränssnittet, samt 3.4.0 av WooCommerce-blocken.

👋🏼 Twenty Twenty-One är det nya standardtemat i WordPress 5.6. Vi skrev om det på WPSE, men här är Make-posten om du vill involvera dig i dess utveckling.

📜 Apropå teman så diskuteras om deras readme-filer ska exponeras när man installerar dem via wp-admin, något som kommer bli synnerligen relevant när Full Site Editing rullar ut i WordPress 5.6.

ℹ️ Mer temanytt: Inlänkning av Google Fonts från Google servrar ska snart inte tillåtas i teman på wordpress.org, istället ska typsnitt paketeras med temat. Så här gör du det. Bra där.

🧠 Det verkar som vi äntligen kan få vettig autentisering via REST i WordPress, för här är ett förslag att inkludera Application Passwords i core. Ja tack.

🔓 Vi har skrivit om säkerhetshålet i WP File Manager tidigare. Nu har Seravo (tidigare WPSE-sponsor), som upptäckte hålet, publicerat sin rapport om saken.

🧨 Fler tillägg du bör uppdatera om du kör dem, på grund av säkerhetshål: Cookiebot, All In One WP Security & Firewall, Feed Them Social, Elementor Addon Elements, Email Subscribers & Newsletters, Funnel Builder, Lightweight Sidebar Manager, Paid Memberships Pro, Woody ad snippets, Forminator, Custom Field Template, Import / Export Customizer Settings, MetaSlider, Sticky Menu, Sticky Header, och Asset CleanUp.

📊 Sugen på lite WordPress-statistik? DisplayWP har publicerat en rejäl infografik, och Tor-Björn Fjellner har översatt den till svenska.

🤦‍♀️ Ouch… W3C tänker inte bygga sin nya sajt på WordPress för de anser inte att blockredigeraren är tillgänglig nog.

🎨 Apropå tillgänglighet så finns det ett projekt att dra ned på färgpaletten som används av WordPress. Enhetlighet är bra.

📰 Gutenberg kan få MPL v2.0-licensen, istället för GPL eftersom den senare kräver att allt som släpps med Gutenberg blir GPL, något som rimmar illa med framför allt appar. Förslaget kommer från Maxime Biais som jobbar med WordPress-appen.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.5.1.

Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

WordPress & WooCommerce Support Specialist
Servebolt | Läs mer

Plugin-utvecklare med koll på WooCommerce och API:er
Krokedil AB | Läs mer

Två WordPress-utvecklare sökes till The Generation
The Generation AB | Läs mer

Frontend och backend utvecklare sökes
Husverket AB | Läs mer

ℹ️ Har du ett WordPress-jobb som letar rätt person? Det är gratis att synas här – läs mer!

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.