WPSE 159: WordPress 5.6 är släppt

🎙 WordPress 5.6 är släppt, döpt ”Simone” efter Nina Simone. Vi har redan gått igenom nyheterna i 5.6, så kika gärna på vår post om saken. Det här är en stor version så du behöver uppdatera själv, i wp-admin.

🛒 WooCommerce 4.8 är släppt. Den här versionen innehåller främst kompatibilitetsfixar för WordPress 5.6, PHP 8 samt det nya standardtemat, och ska alltså inte vara någon fara att uppdatera till. WooCommerce Blocks har också uppdaterats, till 4.0.

🤝 Även BuddyPress har uppdaterats, till 7.0.0, med en mängd förbättringar, inklusive tre nya block.

🇺🇸 I vanliga fall närmar vi oss tiden för WordCamp US och Matt Mullenwegs State of the Word-dragning. Den blir streamad i år, förstås, på YoutubeFacebook och Twitter. Har du frågor så kan du skicka in dem till Matt, läs mer om detta här.

💸 E-posttjänsten MailPoet har köpts av Automattic, och blir en del av WooCommerce. Räkna med bättre e-postfunktionalitet framöver således.

🚨 Tillägget Easy WP SMTP har haft ett allvarligt säkerhetshål, och bör uppdateras omgående.

☁️ Elementor ger sig in i hostingbranschen, med Elementor Cloud. I beta just nu. Man får nog vara en hängiven Elementor-anhängare för att välja att låsa in sig så djupt, men det finns ju rätt många sådana…

🍔 Johan Jonk Stenström har släppt tillägget Fatso som gör att du kan köra över spaltbredden i blockredigeraren. Det är ju inte riktigt meningen att man ska kunna göra, blockredigeraren är ju till för att vara så lik livesajten som möjligt, men när man jobbar med exempelvis kolumner kan det vara en bra grej.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.6. Kom ihåg att du måste uppdatera manuellt – den här versionen installeras inte automatiskt!

— Thord D. Hedengren, redaktör