WPSE 161: Gott om uppdateringar sedan sist (hej 2021!)

🛒 Förra veckan slĂ€pptes Ă„rets första version av WooCommerce, nĂ€mligen 4.9.0. Det Ă€r en mindre uppdatering sĂ„ saker och ting bör inte gĂ„ sönder, men testa gĂ€rna först. WooCommerce Blocks har ocksĂ„ fĂ„tt ett par uppdateringar. Den senaste versionen Ă€r 4.3.0. Även temat Storefront har uppdaterats, till 3.1.0. Som att det inte vore nog sĂ„ Ă€r beta 2 av WooCommerce 5.0 slĂ€ppt. Den största (nĂ„ja) nyheten Ă€r att man nu har samma versionsnumreringsmodell som WordPress


📰 Arbetet med blockredigeraren gĂ„r vidare. Det stora mĂ„let Ă€r fortfarande Full Site Editing, och det Ă€r mycket kvar dĂ€r. För de som följer Gutenberg-tillĂ€gget sĂ„ har de senaste versionerna bjudit pĂ„ funktioner som att dra och slĂ€ppa block och blockmönster frĂ„n högerkolumnen, vertikal layout för knappar, förbĂ€ttringar till avstĂ„ndsblocket, och rundade hörn pĂ„ gruppblocket.

đŸ’Č WordPress.com erbjuder nu en sajtbyggartjĂ€nst, med priser frĂ„n $4,900 (drygt 40 000 kr). Alla jublar inte över detta, pĂ„pekar WP Tavern.

🗣 BuddyPress 7.1.0 tĂ€pper till tvĂ„ sĂ€kerhetshĂ„l som smet igenom med 7.0.0. Mathieu Viet sammanfattar 2020 för BuddyPress, för den som Ă€r intresserad.

🚀 Jetpack 9.3 (och 9.3.1) har slĂ€ppts. Det rör sig frĂ€mst om puts pĂ„ nĂ„gra block.

đŸ€‘ Liquid Web, som Ă€ger iThemes, har köpt tillĂ€gget The Events Calendar. Verksamheten kommer fortsĂ€tta existera för sig sjĂ€lvt, med samma team som förut.

đŸ”© Elementor Pro tillĂ„ter nu stagingsajter utanför nödvĂ€ndiga licensnycklar. Lite förvĂ„nande att detta inte fanns redan, inte sant? PĂ„ tal om det sĂ„ Ă€r blockredigeraren betydligt snabbare, i alla fall i det hĂ€r fallet.

⏯ WP Git Updater Ă€r en ny lösning som lĂ„ter dig versionshantera teman och tillĂ€gg med git, just lanserad och med 40% rabatt om du hakar pĂ„ frĂ„n början. Det finns en testperiod ocksĂ„.

đŸ‡ș🇾 Slutligen, Joe Biden Ă€r nu president i USA, och det Ă€r förstĂ„s kul att den nya whitehouse.gov-sajten fortfarande kör WordPress. WP Tavern har grottat lite i det hela.

— Thord D. Hedengren, redaktör


đŸ’» Lediga WordPress-jobb

Är du vĂ„r nya React/frontend-utvecklare?
Oderland | LÀs mer