WPSE 164: WooCommerce 5.0 är släppt och WordPress driver 40% av webben

🛒 WooCommerce 5.0 är släppt, med ny versionering och… inte så mycket mer. Ta en backup innan du uppdaterar ändå, för säkerhets skull. Även WooCommerce Blocks har fått en uppdatering, till 4.4.2, för att fixa en bugg med betalningsleverantörer.

🤯 40% av webben drivs nu av WordPress, hälsar W3Techs. Wow.

📰 Gutenberg 9.9 är versionen av blockredigeraren som kommer vara med i WordPress 5.7. Nytt är trevliga inställningsvyer och färginställningar på sociala medier-blocket.

💵 Automattic har köpt analystjänsten/företaget Parse.ly. Man kommer jobba med WordPress VIP-teamet, men tjänsten fortsätter fungera separat med.

💸 Elementor blir dyrare, så är det din kopp te bör du se över ditt konto innan den 9 mars, för annars kan det bli kostsamt.

5️⃣ WordPress-gruppen försöker få fler företag att ge 5% av sin arbetstid till öppen källkod i allmänhet, och WordPress i synnerhet. Läs med om Five for the Future här.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.6.1.

— Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

Är du vår nya React/frontend-utvecklare?
Oderland | Läs mer

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.