WPSE 169: WordPress 5.7.1 får datum

ℹ️ WordPress 5.7.1 släpps den 14 april, och fixar lite småbuggar.

🛍 WooCommerce 5.2 har släppts i en första betaversion. Det är en mindre version med fokus på buggar och tokigheter, samt integration av WooCommerce Blocks 4.7 samt WooCommerce Admin 2.1.3.

🏚 Det har beslutats att WordPress ska sluta uråldriga webbläsaren Internet Explorer 11, men däremot är det inte klart om det blir från version 5.8 eller 5.9. Hög tid.

🗣 Nu finns det en Slack-kanal för personer som är heltidssponsrade av sina arbetsgivare för att bidra till WordPress-projektet. Bra eller dåligt, jag vet inte?

🖼 Det kommer ett nytt galleriblock, eller snarare, ett förbättrat sådant. Du kan aktivera det under Gutenberg > Experiments (med Gutenberg-tillägget installerat så klart). Observera att gallerierna kan gå sönder till följd av ändringar, så testa bara, kör inte live. Ser lovande ut dock.

📱 Om du använder WordPress-appen på din iPhone eller iPad så finns det nu en statistikwidget.

🚨 Populära cachetillägget WP Super Cache har haft ett säkerhetshål, så uppdatera där bums om du inte redan gjort det. Du vill vara på version 1.7.2 eller senare.

💸 Extendify har tydligen köpt blockfokuserade tillägget Editor Plus, något som undertecknad hade missat men WP Tavern hade koll på.

🎙 På tal om WP Tavern så har de startat en podcast där det första avsnittet är en intervju med Josepha Haden Chomphosy, Executive Director för WordPress-projektet. Lyssna här.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.7.

— Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

Är du vår nya React/frontend-utvecklare?
Oderland | Läs mer