WPSE 170: WooCommerce 5.2 i lanseringskandidat och datum för WordPress 5.8

🛒 WooCommerce 5.2 är släppt i en första lanseringskandidat. Det är, som bekant, ännu en mindre version. Man har även skapat en sida med alla tidigare versioner, ifall du skulle behöva ladda ned någon och testa.

📆 Nyckeldatumen för WordPress 5.8 är släppta.

🚀 Tillägget Jetpack, som inte alltid är det mest älskade av alla, har fyllt tio år. Den 29 mars faktiskt, samma dag som undertecknad om någon undrade, så grattis till Jetpack. Här är födelsedagssajten, med data och 40% rabatt om du är sugen på någon av Jetpacks betalda lösningar.

🤑 Apropå Jetpack så har de publicerat en retrospektiv på säkerhetshålet i Patreons WordPress-tillägg (uppdatera om du kör det). Lite ovanligt för dem.

🚨 Även GiveWP och så gott som allt som Thrive släppt, teman och tillägg, har haft säkerhetshål.

🙃 WordPress-Slacken försvann ett tag i går. Det var inget hack eller så, bara dålig infrastruktur vad gäller administratörernas hantering av standardfrågor från Slack. Det ska inte hända igen.

✍🏻 Två design- och interaktionsförslag för blockmönster samt bläddring av block har publicerats. I synnerhet den förra är intressant för framtiden.

☑️ Johan ”Jonk” Stenström har släppt två nya små tillägg, ett som tar bort välkomstmodalen till blockredigeraren (vilken dyker upp på tok för ofta), och ett som tar bort den automatiska aktiveringen av fullskärmsläget i densamma.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.7.

🐣 Glad påsk!

— Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

Är du vår nya React/frontend-utvecklare?
Oderland | Läs mer

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.