WPSE 171: WordPress 5.7.1 och WooCommerce 5.2 i lanseringskandidater

1️⃣ Den första lanseringskandidaten för WordPress 5.7.1 är släppt. Skarp lansering blir det den 14 april. Testa med tillägget WordPress Beta Tester.

🛍 WooCommerce 5.2 har släppts i en andra lanseringskandidat. Skarp lansering är den 13 april.

📰 Gutenberg 10.3 har en mängd nyheter för theme.json, vilket är goda nyheter för temautvecklare. Detta till följd av synpunkter från Full Site Editing-testandet. Nästa version av Gutenberg kommer den 14 april, och då ska första beslutet kring Full Site Editings vara eller icke-vara i WordPress 5.8 tas. Det är en dag senare än planerat, som ni kanske minns.

🚀 Jetpack Search har nu stöd för WooCommerce, om du har avancerade sökbehov i din butik.

💸 iThemes har köpt Kadence WP och gör dess tema samt blocktillägg till ”standardtema” för iThemes-tjänsterna.

📺 Vi får snart börja med en ”veckans tillägg från Jonk”, för det börjar bli rätt många. Den här gången är det ett litet tillägg som rensar bort Youtube-loggan i Youtube-blocket, i tillägget Settings for YouTube block.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.7.

— Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

Är du vår nya React/frontend-utvecklare?
Oderland | Läs mer

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.