WPSE 175: WooCommerce 5.3 släpps på tisdag

🛍 WooCommerce 5.3 har nått lanseringskandidat nummer två. Skarpt släpp blir det den 11 maj, så det är väldigt snart.

🗣 BuddyPress 8.0.0 har släppts i en första betaversion. Det finns en lovande inbjudningsfunktion i den här versionen, samt profilförbättringar. Skarpt släpp är planerat till den 2 juni.

🎤 Konferensnytt. Den 10-14 maj är det Page Builder Summit, en kostnadsfri onlinekonferens om sidbyggare. WordCamp Japan 2021 sker den 20-26 juni och är helt online samt kostnadsfri. WP Campus Online den 21-22 september har öppnat för talaransökan.

🚀 Jetpack 9.7 handlade främst om att förbereda tillägget för Full Site Editing, men öppnar också upp för att använda en mängd funktioner utan att koppla din sajt till WordPress.com. Här är en lista, men i korthet så är det nästan alla block, SEO-verktygen, samt inte minst statistik.

◼️ Kanban for WordPress är ett tillägg som ger dig ett kanban-bräde i wp-admin. Nu har tillägget nya ägare, men vad som är lite mer intressant är att det såldes enligt den ganska standardmässiga 12-18 månaders intäkt-formeln, vilket visade sig vara $15,000. Det är alltid intressant att få en inblick i hur ekosystemets kommersiella delar fungerar.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.7.1.

— Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga jobb

Admin/redaktör för större WordPress/­WooCommerce-nätverk
Rindab | Läs mer

Är du vår nya React/frontend-utvecklare?
Oderland | Läs mer