Automattic köper Day One

Day One, en populär dagbokstjänst till iOS, iPadOS, macOS samt Android, har köpts av Automattic. Exakt hur affären ser ut är lite oklart, men grundaren Paul Mayne kommer i alla fall stanna kvar i en ledande roll. Sannolikt kommer Day One fortsätta att rulla på för sig själv, lite som Simplenote exempelvis.

Följande är dock lite intressant, från utannonseringen på WordPress.com-bloggen, något som i sig förstås säger en del om var Automattic ser att Day One ska stärka läget:

That doesn’t mean that everything you journal has to stay private, though. When you want to share specific entries – or even entire journals with the world – you can expect seamless integrations with both WordPress.com and Tumblr to do just that. On the flip side of that, importing your favorite content from WordPress.com and Tumblr into Day One is on the near-term roadmap. 

Grattis till alla inblandade! Det ska bli intressant att se vart det här bär för Day One, vilket för övrigt är en alldeles ypperlig tjänst och app.