WPSE 180: WordPress 5.8 i betaversion

β Betan för WordPress 5.8 är släppt. Vi tittar närmre på den i en kommande genomgång på WPSE, men vill du testa betan så är det lättast med tillägget WordPress Beta Tester. Tänk bara på att det här är en betaversion, det kommer finnas buggar, så kör inte betan på en livesajt.

🏁 På tal om WordPress 5.8 så lanseras stöd för att ladda ner blockmönster direkt till blockredigeraren från och med den här versionen, via en mönsterkatalog (eller hur nu Patterns Directory kommer översättas). För att det inte ska gapa alltför tomt så ber man om mönster att inkludera från början.

🗯 WooCommerce 5.4 släpptes, och drogs tillbaka till följd av en jQuery-bugg som krockade med betallösningar. Vi skrev mer om det tidigare i veckan. Relaterat: WooCommerce Blocks 5.3.0 har släppts, med förberedelser för WordPress 5.8.

🔝 BuddyPress 8.0.0 har släppts. Den största nyheten är inbyggt stöd för att låta dina användare skicka inbjudningar till sina vänner.

⚠️ Några tillägg som uppdaterats till följd av säkerhetshål: FooGalleryMC4WP: Mailchimp for WordPress, och Jetpack.

💰 WP Engine har publicerat en rapport som tycker att WordPress är värt $597 miljarder, vilket skulle vara det 39:one rikaste landet i världen, om det var ett land. Häftigt för alla som har svårt att motivera att WordPress är viktigt och stort, men det är väl lite si och så med det riktiga värdet, inte sant?

🇪🇺 Slutligen, WordCamp Europe är slut för den här gången. Nästa år blir det – förhoppningsvis – ett fysiskt evenemang i Porto, Portugal, den 2-4 juni. Klottra i kalendern direkt, vetja!

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.7.2.

— Thord D. Hedengren, redaktör


🖥 Lediga jobb

Admin/redaktör för större WordPress/­WooCommerce-nätverk
Rindab | Läs mer

Är du vår nya React/frontend-utvecklare?
Oderland | Läs mer

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.