WordPress 5.8.1 är släppt

WordPress 5.8.1 är släppt, och sannolikt har dina webbplatser uppdaterats automatiskt. 5.8.1. är en säkerhetsuppdatering som stänger XSS-svagheter i blockredigeraren, samt en dataläcka i REST API:t. I övrigt är det förstås några buggar som fixats.

Alla WordPress-versioner efter 5.4 har fått en uppdatering för att täppa till dessa säkerhetshål, så även äldre webbplatser där WordPress kan uppdateras automatiskt har fått denna. De har dock inte uppdaterats till 5.8-grenen, utan är kvar på sin respektive huvudversion. Ta möjligheten i akt och uppdatera WordPress, ifall du fått ett mejl om att din bortglömda webbplats har fått en säkerhetsuppdatering.

Nästa stora version är WordPress 5.9, planerad till mitten av december. Läs mer om denna här.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.