Planen för WordPress 5.9 klarnar något

Vi har tidigare rapporterat om vägen till WordPress 5.9, årets sista stora WordPress-version, men då var allt tämligen preliminärt. Det är det väl förvisso delvis fortfarande, men nu har man i alla fall landat i lite datum samt en sannolik funktionsbeskrivning för vad vi kan vänta oss av 4.9.

Arbetet är förstås redan i går, man jobbar i detta nu. Följande datum tänker man sig:

  • 12/10 — Go/no go för diverse funktioner.
  • 9/11 — Funktioner är klara, inget nytt tillkommer efter denna punkt.
  • 16/11 — Första betan släpps.
  • 30/11 — Första lanseringskandidaten släpps.
  • 14/12 — WordPress 5.9 släpps.

Som vi nämnt tidigare så är det full site editing som är fokus för 5.9. Man har en hel del att göra på den fronten, men det är fint att se att man ämnar skapa ett gränssnitt för theme.json. Det ska även bli ett nytt standardtema.

Vill du hjälpa till med WordPress 5.9? Man vill utöka ledningsgruppen, exakt hur klarna först när go/no go-datumet har passerat och man vet vad som garanterat kommer vara i 5.9, men redan nu kan du anmäla intresse.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.