WPSE 188: WooCommerce 5.7 kommer på tisdag

🛒 WooCommerce 5.7 släpps den 21 september, en vecka senare än planerat. Det här är en temporär förändring, det kommer även i fortsättningen vara WooCommerce-släpp den andra tisdagen varje månad. Relaterat: WooCommerce Blocks 5.9.0, som mest innehåller bakom kulisserna-fixar för framtiden.

🤨 Temagruppen frågade temautvecklare hur de vill uppdatera sina teman. Föga förvånande är det ZIP-filer, följt av git, och då helst Github, som gäller. Läs mer om resultaten här.

🎉 Utmärkta tillägget Advanced Custom Fields, som numera ägs av Delicious Brains, används nu på över 2 miljoner webbplatser. Grattis till skaparen Elliot Condon, och till Delicious Brains för ett bra köp!

👺 WP Engine släpper Faust.js för att lättare kunna bygga headless-WordPress. Faust.js bygger på Next.js och fungerar med GraphQL (och därmed även WPGraphQL), samt är öppen källkod. Se mer här.

👮‍♀️ Sidokolumnen i blockredigeraren, med inställningarna för din post eller sida, är ju tämligen stökig. Shaun Andrews jobbar på saken, och tar upp sina funderingar och förslag i en bloggpost.

🎤 Det går nu att ansöka om att hålla ett fysiskt WordCamp, inte bara online således. Här är detaljerna.

🎓 WPCampus 2021 Online går av stapeln den 21-22 september, gratis, och fortsatt fokus på WordPress inom den akademiska världen.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.8.1.

Thord D. Hedengren, redaktör

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.